Virserums Konsthall kommer under hösten 2022 och våren 2023 genomföra ett projekt som riktar sig till unga kvinnor eller icke binära i åldrarna 13-17. Vi vill kunna hjälpa unga att ta plats och våga utmana normer och strukturer.

Megafon kommer att ha sin utgångspunkt i skapande workshops som är knutna till ämnen som bland annat normer, struktur och feminism. Under fem träffar i Hultsfred och fem träffar i Högsby kommer unga arbeta tillsammans i konstnärliga workshops, samtala med hjälp av litteratur och föreläsningar för att stärka sitt egenvärde. Det handlar helt enkelt om att varje individ som ingår i projektet ska få tillgång till verktyg i form av språk, gemenskap, kunskap och skaparglädje och genom detta våga ta plats i det samhället hen lever i. 

För att anmäla: Ring oss på 0495-315 06 eller maila julia.wiel.freden@virserumskonsthall.comvi vill vet namn, hur gammal du är och om du vill ingå i den grupp som träffas på Högsby bibliotek eller i den grupp som träffas på Hultsfred fritidsgård.

Har du frågor kan du kontakta oss via mail eller via 0495 – 315.