Pågående utställningar

Mäktiga Maskan
2/2-29/11 2020

Vi är många som sätter oss ner, tar fram garnet och trär en maska på ett par stickor eller på en virknål. Vi gör det i våra mörkaste stunder, vi gör det när vi vill sprida glädje. Med maskan kan också budskap spridas som ett mjukt sätt att säga ifrån. Maskans värld är till för oss och där är allt möjligt. Deltagare från hela Sverige har generöst låtit oss visa sina verk på konsthallen. Välkomna in i maskans värld.  

Mäktiga Maskan har blivit uppmärksammad i media under våren. Klicka på länkarna för att läsa artiklar från Barometern, Vimmerby tidning, Smålandsposten och Växjöbladet.

Bang Bang – jag söker sammanhang 

2/2-30/8 2020

Det som sker nu är beroende av vad som skett förut. Varje händelse är sammanlänkad till det förgångna och det kommande. Att leva i ett sammanhang. Bakåt, framåt, utåt. Liksom en väv.

Under det gångna halvåret har Frida tagit avstamp i Virserum som plats och de människor hon mött när hennes verk växt fram. 

Svenska – ett stygn i taget
2/2-19/7

Vi är sju kvinnor som kom till Sverige nyligen. Vi studerar heltid på SFI och är också med på kursen ”Språk i Praktiken” – vårt klassrum är”Syateljé Stegen”.

Vi vill gärna berätta lite om vem vi är, vad vi håller på med, hur vi tänker och vad vi drömmer om i denna utställningen.

 

Landsbygdens omställning

En utställning med fokus på Region Kalmar län

2/2- 3/5

En sak som forskarna vill få oss att ta till oss är att  vi måste övergå till ett mer hållbart sätt att leva och det måste ske nu. Omställning till ett hållbart samhälle är nödvändigt på alla nivåer  från individen till världssamfundet. Det är komplexa frågor vi alla måste ta ställning till. Att ställa om vårt levnadssätt  – hur vi bor, vad vi äter, hur vi transporterar oss, vad vi köper och framförallt hur vi tänker. Är du redo att tänka nytt? 
 
En utställning producerad av Virserums Konsthall tillsammans med Region Kalmar län, Hultsfreds kommun och Virserums Sparbank.​