Tillgänglighet

Vår huvudentré är försedd med ramp. Hiss finns på bottenvåningen, och med den kan du ta dig till vår övervåning. Samtliga lokaler är tillgängliga för dig som är rullstolsburen. Handikapptoalett finns i båda ändarna av bottenplanet.

Området närmast entrén hålls fri från motorfordon, men det går att köra fram till entrén. Parkering gör på parkeringsplats.Våra utställningar har ofta ljud, främst i hörlurar. Vid förfrågan ordnas visningar där föremål får vidröras.

Om ni har frågor angånde tillgängligheten kontakta oss gärna till barbro.wenden (@) virserumskonsthall.com eller på 0495-315 06.

Rumsbeskrivning

När man har parkerat och klivit ur står man på en grusplan och ska gå i motsatt riktning mot när man körde in på parkeringen. Då står man med ansiktet mot konsthallen. Efter gruset på parkeringen korsar man en asfalterad väg som är 6 meter bred. Därefter kommer en grusplan 38 m lång fram till trappan till entrén. Till höger på grusplanen finns en gång med marksten, 120 cm bred, som leder fram till en kort ramp.

Från grusplanen är det 2 trappsteg upp till entrédäcket, som är 4 meter fram till entrédörren. Den öppnas på vänster sida och utåt och handtaget lyfts uppåt som på en balkongdörr. Om man går upp längs rampen ligger det en damm 2,5 m rakt fram, så gå ett par steg åt vänster och promenera rakt fram.

Inne i entrén står ett trädliknande konstverk 4 meter rakt fram. Passera det på höger sida. Efter att ha passerat detta konstverk, sväng höger och promenera rakt fram. Till höger står ett långbord med stolar och till vänster en bordsgrupp för barn.. Sedan kommer en toalett på höger sida och till vänster klädhängare. Rakt fram ligger receptionen med receptionsdisk och kassa, samt ett café till vänster. Från entrén och fram till receptionsdisken är det ca 17 meter.

Ca en meter efter toalett och klädhängare, inne i receptionen, finns trappor till övre våningen, en på vardera sidan. Båda trapporna går längs väggen och har först 15 trappsteg, en liten avsats och därefter 10 ytterligare trappsteg. I trappan till vänster svänger man till höger på avsatsen och i trappan till höger svänger man till vänster. Använd helst trappan till vänster. Övre våningen är 60 meter lång och 15 meter bred.

I andra sidan av lokalen på höger sida finns hissen och rakt fram finns trappor, en på höger sida och en på vänster som leder till undervåningen. Det är 10 trappsteg till en avsats och sedan 15 trappsteg ner. I trappan till höger svänger man till höger på avsatsen och i trappan till vänster till vänster. När man kommer ner för den högra trappan finns toalett bara någon meter rakt fram. Sväng höger från den högra trappan och vänster från den vänstra och gå ca 4 meter. Där viker man av och fortsätter i den riktning som man hade i trappan. Om man väljer hissen ner, sväng vänster när hissdörren öppnats och gå ca 4 meter. Sväng vänster och gå rakt i motsatt riktning mot på övre våningen, ca 8 meter. Här finns olika föremål och konstobjekt.

Efter ca 8 meter finns ingångar till studiorna, en till vänster och en till höger. I båda dessa studior viker man av i motsatt riktning mot den man kom i och svänger i den högra studion till vänster och i den vänstra till höger för att vara inne i rummet och sedan måste man tillbaka samma väg ut. Efter studiorna kommer man in i en sal med många rumsmiljöer och objekt. Längs salens vänstra sida är det inte många föremål och här kan man gå vidare till nästa sal, ca 16 meter. Fortsätt längs den vänstra sidan ytterligare ca 20 meter så kommer man tillbaka till receptionen/caféet. Där går man höger ca 2,5 meter till receptionsdisken, och sedan tar man sig ut på motsvarande sätt som man tog sig in.

Karta över området

 

Karta över huset