Nytt tak för konsthallen

I år är det 25 år sedan Virserums Konsthall öppnades och nästa år är det 20 år sedan Pappershuset för konsthallen byggdes. 

Att bygga Pappershuset var ett av de första stegen i vårt arbete kring skog och trä. Där skulle stora utställningar om skog, om trä som byggnadsmaterial, om utveckling mot ett hållbart samhälle kunna visas. Sedan 2004 har åtta utställningar på det temat, en vart tredje år, genomförts. I de fem senaste har även den internationella tävlingen Nödvändighetens Arkitektur ingått. Katalogen till Träbiennalen, utställningen 2004 heter Rädda världen med trä. De sista raderna i den handlar om Pappershuset:

”När sommaren är över och Träbiennalen är slut kommer Pappershuset att förvandlas till ett mer konventionellt hus. Vätskekartongen byts mot råspont och takpapp. Sommaren 2005 återinvigs Pappershuset som en permanent utställningshall för teknik och design.”

Så blev det inte. Vätskekartongen byttes mot kanalplast för att i så hög grad som möjligt få samma ljus på plan 2 som när taket var av vätskekartong. Utställningen blev inte permanent, utan det är nya utställningar varje år, där temat vart tredje år är skog och trä. Kanalplasten ger ett diffuserat ljus som har blivit ett signum för Virserums Konsthall, men det stod klart från början att lösningen inte skulle vara beständig. När konsthallen permanent flyttade till Pappershuset 2010 påbörjades ett arbete med att undersöka möjligheterna till en permanent lösning, där det speciella ljuset finns kvar. Nu har vi en lösning och kan sätta igång arbetet med att byta ut taket. Men vi behöver hjälp. 

Vi söker även sponsorer.  Vi hoppas att även ni vill ge oss ett bidrag till taket nu med ett valfritt belopp. Alla som bidrar kommer att få sitt namn på en plakett i konsthallens entré när det nya taket är på plats.

Tack på förhand för att ni möjliggör att vi fortsätter vår verksamhet!

Så här kan du bidra: 

Du kan sätta in ditt bidrag på via 

Bangiro

eller swisha oss på 

Märk detta med ditt namn