​Mäktiga maskan

Vi söker mönster, inspiration och det oväntade

Ibland kan jag längta en hel dag att bara få komma hem sätta mig och trä en maska och låta händerna arbeta.”

2020 vill vi på Virserums Konsthall sätta maskan i fokus. Maskan som sätts på ett par stickor eller på en virknål. Som sedan till personens inre rytm kan formas, förvandlas, utmana och följa mönster. Vi bjuder därför in dig som stickar och virkar att delta.

Utställningen är helt öppen för dig som vill. Virserums Konsthall lånar dina stickade eller virkade verk under 2020 och lovar att visa minst ett verk av var och en som deltar. Vad vi söker och gärna vill visa är exempel på mönster, maskans makt och möjlighet.

Mönster

Är det ett speciellt mönster som du hela tiden återkommer till, ett mönster som finns där i händerna som du helt enkelt älskar? Skulle du kunna tänka dig att sticka eller virka ett stycke till oss att visa i utställningen. Berätta gärna varför du vill föra fram det mönstret? Var har du hittat det, lärt dig det eller har du rent av skapat det?

Maskan har makt

Vi vet att maskan har makt över oss som gör att vi bara vill fortsätta att trä på nästa och nästa. Men med maskan kan också budskap sprida – på ett sätt är maskan ett sätt att mjukt säga ifrån. Har du exempel på detta? Vi vill gärna inspirera och ge andra tankar kring hur mäktig maskan faktiskt är.

Maskans möjlighet!

Vi är inga experter, vi vet att med en utlysning som denna är det ni som har svaren på vad maskan har för möjlighet. Vi tror att den kan formas till oväntade ting. Skulle du kunna tänka dig att visa det hos oss?

Hur fungerar detta?

Meddela oss att du är intresserad att vara med i utställningen till carolina.jonsson@virserumskonsthall.com eller på 0495-315 36. 

Vi vill då låna ditt föremål under utställningen hela period  från februari till december 2020. Därefter återlämnas eller skickas det vi har lånat tillbaka till dig. 

Alla verk ser olika ut men vi tar emot upp till tre verk från deltagare där minst ett kommer visas. Vi vet att ett verk kan ha flera delar och vissa tar mer plats och andra mindre. Vi vill att alla verk ska skina i utställningen. 

Inlämningen kan ske på två sätt. Fram till den 1/12 kan du lämna det personligen under ordinarie öppettider på konsthallen. Du kan också skicka det per post fram till 10 januari. 
Adressen: Virserums Konsthall, Kyrkogatan 36, 577 72 Virserum.

När du kontaktar oss så får du ett kontrakt som vi vill att du skickar till oss antingen via mail eller med dina verk per post. Genom kontraktet är dina verk försäkrade hos oss under utställningstiden. 

Märk dina verk med namn och telefonnummer. Detta kan göras på en papperslapp och fästas med nål så att det går att ta bort när verket är på plats i utställningen.

Alla verk som visas kommer skyltas med namn och eventuell titel. Om ni vill del med er av någon mer text kring ert verk eller maskans makt så tar vi även med det men viss korrigering av text kan ske. 

Kontaktperson

Vill du har mer information kontakta Carolina Jonsson, producent för utställningen på 0495-315 36 eller carolina.jonsson @ virserumskonsthall.com