För bibliotek

Konsten är till för alla!
Vår verksamhet för barn och unga handlar om att erbjuda barn och unga meningsfulla kulturupplevelser. Det viktigaste i vårt arbete är processen och upplevelsen. Konst är ett verktyg och ett språk som ska vara tilgängligt för alla. Konst gör så att vi bättre förstår oss själva och vår samtid!

På Virserums Konsthall jobbar vi gärna ute på bibliotek med skapande aktiviteter. Det går bra att kontakta oss för att tillsammans arbeta fram ett koncept eller att välja bland våra workshops.

För att boka eller för mer information kontakta mig Alva Melin på 0495-31580 eller alva.melin@virserumskonsthall.com.

Världens bästa (och västa) natur!

Det finns mängder av böcker som handlar om naturen. I dem får vi följa med i olika väder, säsonger och aktiviteter som den bjuder på. Tillsammans läser vi en av dessa böcker och reflekterar kring vad naturen betyder för oss! När vi arbetar mot bibliotek levandegör vi gärna boken i högläsandet med rekvisita från boken som kommer ut ur boken och in i rummet. Efter läsningen skapar vi tillsammans, med inspiration från boken!

Konsthallen föreslår gärna boken vi läser tillsammans med ni på biblioteket kan också önska en annan bok för denna workshop. Då anpassas momenten efter den boken istället.

Denna workshop riktar sig till barn mellan 3 och 6 med sin familj. Konsthallen tillgodoser allt material.

Antal: 12 deltagare med familj

Yta: Inför workshopen behövs det en yta där vi kan läsa och prata tillsammans men också skapa. Vi kommer skapa med färg så gärna en yta som är enkel att rengöra. Konsthallen tar med sig vaxdukar för att skydda ytan.

Förberedelse: Det tar ca 30 minuter att förbereda inför workshopen

Tid: Denna workshop tar ca 1 timme

Kostnad: 2000kr för en gång, 3000kr för två gånger

Insekternas värld

I denna workshop lär vi oss om insekter och varför vi behöver dem.

Workshopen är en kombination av samtal och skapande. Vi tar stöd i litteratur om insekter och tillsammans läser vi om varför de är så viktiga för oss och vår planet. Genom att samtala om litteraturen och studera insekter på närmre håll kanske vi kan lära känna insekterna på nytt? Efter samtal skapar vi våra egna insekter med hjälp av lera. Våra insekter har helt egna egenskaper som också bidrar till att främja naturen och ekosystemet. Kanske kan vi dela med oss till varandra om våra insekters egenskaper när vi är klara, eller så håller vi de för oss själva!

Denna workshop riktar sig mot barn mellan 6 och 10 år tillsammans med sin familj. Konsthallen tillgodoser allt material.

Antal: 12 deltagare med familj

Yta: Inför workshopen behövs det en plats där vi kan läsa och prata tillsammans men också skapa. Det kan bli lite stökigt när vi håller på med lera så gärna med enkel anslutning till att tvätta händerna och en yta som är enkel att rengöra! Konsthallen tar med sig vaxdukar för att skydda ytor.

Förberedelse: Det tar ca 30 minuter att förbereda inför workshopen

Tid: Denna workshop tar ca 1 timme

Kostnad: 2000kr för en gång, 3000kr för två gånger

Magiska böcker och vart man hittar dem

I denna workshop kommer vi möta litteratur som berättar om magiska världar där saker och ting fungerar lite annorlunda. Vad läser de för böcker i dessa världar och hur ser dom ut? Vi kommer tillsammans skapa egna fantasiböcker som skulle kunna platsa in i ett magiskt bibliotek.

Antal: 12 deltagare med familj

Yta: Inför workshopen behövs det en plats där vi kan samtala men också skapa. Gärna med enkel anslutning till att tvätta händerna och en yta som är enkel att rengöra! Konsthallen tar med sig vaxdukar för att skydda ytor.

Förberedelse: Det tar ca 30 minuter att förbereda inför workshopen

Tid: Denna workshop tar ca 1 timme

Kostnad: 2000kr för en gång, 3000kr för två gånger

Det vilda surret omkring oss

Mitt ibland oss finns dessa små varelser som lever sina liv efter eget mönster. Deras universum kretsar kring att hitta rätt blomma och rätt boplats för att kunna ge nästa sommar nya bin. Bina besöker blomma efter blomma och sprider pollen för att ge de vilda växterna möjlighet att bilda frö och de odlade växterna större och fler frukter. Det bi som blivit kändis är honungsbiet, för det har vi människor i tusentals år använt för att få just honung. I skuggan av honungsbiet finns många fler arter – över 200. I denna utställning får du lära känna några av dem. Produceratd av Virserums konsthall och Folkets Hus och Parker.

Utställnings period: Utställningen är bokningsbart för en månad i taget
Yta: Ca 20kvm yta
Montering och transport: Transport ingår vid bokning
av utställningen.. Utsällningen kommer med en monterings manual.
Kostnad: Det kostar 6000kr att ställa ut Det vilda surret omkring oss i en månad, inklusive transport och en
workshop med vår konstpedagog Alva Melin.