En plats att mötas på

Konstverkstad för alla!

Textil gestaltning i det arkitektoniska

 

Under Virserums musikvecka har vi tisdag – lördag kl 10-14 tillsammans med konstnären Robert Grundström konstverkstad. En uppstart för projektet En plats att mötas på som finansernas av Postkodlotteriets Kulturstiftelse.

 

Vi jobbar med textil och färg, kultiverar med allehanda material, leker fram det undanskymda och drömda från sitt skrymsle, från insidan smyckar vi utsidan. I det kollektiva skapar vi kreativitet och diversitet, reflekterar och kontextualiserar, oberoende av de rådande hierarkier mellan de så kallade fria respektive tillämpade konstformerna. Du är lokal, du är global, du är utveckling och framtid, du är konstnär.

 

Inga förkunskaper krävs, bara viljan att träffas och att skapa, det blir en plats att mötas på. Alla är välkomna!

Projektet En plats att mötas på

Genom Postkodlotteriets kulturstiftelse har Virserums Konsthall fått möjlighet att erbjuda en öppen skaparverkstad som riktar sig till alla. Speciellt så välkomnas unga och pensionärer att arbeta tillsammans. Inga förkunskaper krävs bara viljan att träffas och tillsammans göra något. Skapandet och handens arbete är i centrum inte färdigställandet. Att få uttrycka sig med hand och tanke i en kreativ miljö över generationsgränserna ger både hälsofördelar och inspiration. Virserums Konsthall anordnar även till hösten träffar på olika platser i kommunen.