Kommande utställningar

Textilinsamling för utställning 2023

Vilken är din bild av landsbygden?

Virserums Konsthall söker textila bilder av landsbygden!

Vilka bilder är det vi ser av landsbygden? Med vems ögon är det vi ska se – turistens, jordbrukarens, skogsbrukarens, den nyinflyttade eller de ungas? Är det idyllen och den röda stugan eller är det bilden av landsbygden som råvaruproducent? Kommer energiomställningen leda till nya landskap? Hur ser den ut idag egentligen och hur ser den ut i framtiden? 

För den stora utställningen 2023 söker vi dig som vill visa din bild av landsbygden i textila material. Tekniker är upp till dig men materialet ska vara textilt och gärna oramat. Utställningen är helt öppen för dig som vill. Virserums Konsthall lånar dina verk under 2023 och lovar att visa minst ett verk av var och en som deltar.

Utställning som kommer ta plats på våning 2 av Virserums Konsthall görs i samarbete med LABLAB. En tankesmedja för forskning och design dedikerad till att förstå de sociala, ekologiska och rumsliga övergångarna.

Du kan också skapa textila bilder med oss på Virserums Konsthall. Det finns tillfällen att träffas och arbeta tillsammans med oss på Virserums Konsthall. Vi träffas en gång i månaden med start i oktober, första träffen sker söndagen den 9 oktober kl 11-16. Ta med om du arbetar på något men material finns också hos oss.

Senast den 28/2 2023 behöver vi ha dina verk hos oss. Det går bra att lämna dem på plats under våra öppettider eller skicka det till oss på Virserums Konsthall, Kyrkogatan 36, 577 72 Virserum.