Kommande utställningar

Mäktiga Maskan

2/2-29/11 2020

2020 vill vi på Virserums Konsthall sätta maskan i fokus. Maskan som sätts på ett par stickor eller på en virknål. Som sedan till personens inre rytm kan formas, förvandlas, utmana och följa mönster. Vi bjuder därför in dig som stickar och virkar att delta.

Utställningen är helt öppen för dig som vill. Virserums Konsthall lånar dina stickade eller virkade verk under 2020 och lovar att visa minst ett verk av var och en som deltar. Vad vi söker och gärna vill visa är exempel på mönster, maskans makt och möjlighet.

 

Bang Bang – jag söker sammanhang 

2/2-30/8 2020

Denna utställning är under arbete med konstnären Frida Peterson på plats i Virserum – både på konsthallen, i syjuntan och i vävstolen – september 2019 till januari 2020. 

Frida ser sitt arbete som en form av historieberättande om det landskap där hon befinner sig, i detta fall Småland där hon också är uppvuxen. Det kommer kretsa kring kvinnors hantverk och småländska berättelser med avstamp i de människor Frida möter under sin vistelse här.  Allt får sedan fysisk form i utställningen och i hennes egna hantverk som skapas under denna process.

Landsbygdens omställning

En utställning med fokus på Region Kalmar län

2/2- 3/5

En sak som forskarna vill få oss att ta till oss är att  vi måste övergå till ett mer hållbart sätt att leva och det måste ske nu. Omställning till ett hållbart samhälle är nödvändigt på alla nivåer  från individen till världssamfundet. Det är komplexa frågor vi alla måste ta ställning till. Att ställa om vårt levnadssätt  – hur vi bor, vad vi äter, hur vi transporterar oss, vad vi köper och framförallt hur vi tänker. Är du redo att tänka nytt? 
 
En utställning producerad av Virserums Konsthall tillsammans med Region Kalmar län, Hultsfreds kommun och Virserums Sparbank.​