Kommande utställningar

Generator i Virserum

14/2 – 13/6

Generator – Dan Schyman, Désirée Burenstrand och Maria Belic.  

Generator är ett process baserat samarbetsprojekt.  Under två̊ veckor kommer inta ett av Virserum konsthalls utställningsutrymme och använda det som arbetsplats. I ett slags fri improvisation. Improvisation som arbetsmetod är vanligare när vi pratar om scenkonst som musik, dans eller teater. Att arbeta förbehållslöst och öppet tillsammans likt en ensemble är grundidén med Generator .

Istället för att bidra med färdigställda verk för en mer traditionell grupputställning, tar de endast med sig sina kunskaper, verktyg, varierande tekniker och konstnärliga uttryck in till det tomma rumsutrymmet och arbetar därifrån. Arbetsprocessen kommer att baseras på̊ kommunikation och interaktion med de boende i Virserum, där de boende kommer att få möjlighet att lämna in saker de vill bli av med. Material som på̊ något sätt kan komma att användas och bearbetas i konstnärernas process. Det har i tidigare utställningar varit saker som slitna kläder, datorer, brädspel, olika typer av sladdar, foton, sagor, leksaker och så vidare. Dessa lokala objekt kan komma att få ny former och funktioner och inkluderas i den platsspecifika installation som kommer visas under utställningsperioden.

Ett ljus i mörkret

Datum ej beslutat. 

Kanske är det detta vi mest behöver när vi ska ta oss igenom februari och mot våren 2021. I ett dunklet rum kommer hängande verk tillverkade i glas visas. Glas som tagit olika form utifrån den hand som skapat upplysta utifrån och inifrån som ljus i mörkret.

För denna utställning samarbetar Virserums konsthall med Riksglasskolan i Pukeberg