Unga röster om klimatförändringar – vill du vara med?

Vi söker dig som är mellan 15-20 år och som vill delta i ett kulturprojekt Lyssna som handlar om hur vi människor känslomässigt upplever och talar om klimatförändringarna. 

Du som ung kommer delta i möten där konstnärer, forskare och unga tillsammans undersöker och samtalar om klimatförändringarna, konst och hur vi känner kring detta.

Vi kommer träffas under en längre tid från våren till hösten nästa år. Möten där vi träffar konstnär och forskare kommer varvas med andra aktiviteter. Det kommer också innebära en resa till Stockholm under hösten. (resan kan förändras på grund av Corona.) 

Projektet är ett samarbete mellan Färgfabriken i Stockholm, Skellefteå konsthall och Virserums Konsthall. Mer om det kan du läsa här. 

VEM KAN DELTA? Du som går på gymnasiet eller är mellan 15-20 år, vill och kan engagera dig. Du behöver inte ha några kunskaper inom konst eller miljöfrågor. Om du är under 18 år behöver vi målsmans underskrift och godkännande att du deltar i projektet

ERSÄTTNING: Fika ingår och en symbolisk ersättning på 999 kr totalt

Du kommer att delta i en grupp om ca 8 ungdomar, minst en forskare och en konstnär. Projektet är inte prestationsinriktat utan handlar om att lyssna och ta in varandras erfarenheter och tankar om klimatförändringarna. 

De deltagande konstnärerna kommer att använda arbetstillfällena och samtalen från undersökningen som underlag i framställningen av konstverk som kommer att visas på Färgfabriken, Skellefteå konsthall och Virserums Konsthall.

Som deltagare får du möjlighet att vara med att planera och utforma innehållet för publika program. Det kan vara allt från workshop, musikframträdande till en filmvisning som anknyter till projektets tema.

Anmäl dig snarast till Carolina Jonsson på Virsreums Konsthall. Det är också till henne som du ställer dina frågor.

Uppgifter som behövs:
1. För- och efternamn
2. Ålder
3. Kontaktuppgifter, email och / eller telefonnummer
4. Allergier/specialkost
5. Beskriv kort varför du vill delta i projektet, ca 2-5 meningar

Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar
Vi ser fram emot din anmälan, varmt välkommen att delta!

 

Sätt att nå Carolina:

carolina.jonsson@virserumskonsthall.com

0495-315 36 eller 076-1389516

Instagram via @virserumskonsthall