Teman 2021-2022

Utflyktarna är utställningen som kommer till er. I Emma Adbåges bok Utflyktarna får läsaren följa med i planeringen inför ett stort äventyr och hur det sedan går för Iben och jag. I utställningen har boken växt och som liten besökare kan du stiga in i boken. Utflyktarna är en utställning som kommer till er på förskolan med pedagog från konsthallen som visar och genomför workshop. 

För förskolan. Fördel att dela upp klassen för att arbeta med en liten grupp i taget. 

Vad gör ett hem till ett hem? Utifrån denna frågeställning arbetar konstpedagogen och och elevena aktivt i visningen som sker i konsthallens utställningar hösten 2021. Där får eleverna utifrån konstverk ta del av olika ingångar till och känslor kring begreppet hem, men också reflektera över sin egna tankar. Besöket kan anpassas efter önskemål och åldersgrupp. Workshop kan läggas till då vi arbetar vidare med temat. Visas 18 april – 5 december 2021. 

För åk 1-6, anpassa efter åldersgrupp. 

LYSSNA – Handlar om klimat i gränslandet mellan kunskap och känslor. Skapat i en process där unga, konstnärer och forskare på tre olika platser i Sverige deltagit, Stockholm, Skellefteå och Virserum. I utställningen Lyssna undersöker vi genom konst, pedagogisk material och egna tankar hur vi kan förstå och kommunicera klimatförändringar. Visas 5 september – 28 november 2021. Även 2022 arbetar konsthallen i sina utställningar kring hållbarhet.

För högstadiet och gymnasiet.