Vad händer?

25/9 kl 15
En resa till klangernas land

En föreställning för barn från 4 år och uppåt.

Vad är musik? Var kommer den ifrån? Och var hittar vi den?
Den världsturnerande trombonisten Elias Faingersh och en animerad flicka tar med oss på en medryckande och svindlande tågresa rakt in i musikens och ljudens magiska världar. Som publik sugs vi in, inte bara tack vare Elias skickliga trombonspel, bodybeat och liveelektronik, utan också genom en fantasieggande och kul animation.

Föreställningen presenteras av Folkets Hus och Parker. 

Inträde är gratis. Begränsat antal platser, anmäl dig till info@virserumskonsthall.com eller 0495 315 06.

 

Bild på logga för Folkets Hus och Parker

2/10 kl 14 Invigning

Längs konsthallen rinner Virserumsån. I syfte att fånga åns kulturhistoriska arv kommer konstnären Johanna Strand skapa ett verk där ljud, ljus och vatten möts. Du kan läsa mer om verket här.

I samband med invigningen talar Stig-Åke Pettersson om Virserumsåns betydelse för möbelindustrins framväxt. 

Fri entré!

9-10/10 Kurs i yllebroderi

Lördag kl 9-17
Söndag kl 9-15
Deltagaravgift: 1400kr (1300kr för medlem i Kalmar läns hemslöjdsförening)

Fantasifulla, livliga, färgstarka blommor, slingor och blad, lustiga figurer och djur. Alla broderade på vackra dynor och kuddar under århundraden av allmogen för bröllop och fest, har lockat mig till att börja brodera.

Anna Wengdin

Textila utbildningar och arbetet som Hemslöjdskonsulent i Skåne, har bidragit till att allmogeslöjden och folkkonsten ligger Anna varmt om hjärtat, och blivit stora inspirationskällor. Inte för att göra kopior, utan mer att hitta idéer och lust till egna varianter. Under denna kurs får du lära dig Annas metod att Brodera på ylle.

Under kursen fokuserar vi på ett framstycke till en väska. Vill du köpa till ett bakstycke i skinn till ett snyggt och praktiskt avslut finns den möjligheten. Anna jobbar tillsammans med @clurigt som har dem. Pris 400 -450 kr.

Anmäl dig via mail till kansli @ kalmarhemslojd.se
Sista anmälningsdag 20 september.

Vid frågor ring eller maila Hemslöjdskonsulent Thea Östin
0481-167 52, thea.ostin@kalmarhemslojd.se