Vad händer?

2/2 kl 14 Invigning och säsongsöppning

Varmt välkommen den 2/2 kl 14 när Virserums Konsthall öppnar för år 2020. Det sker till tonerna av en kvartett från Camerata Nordica, Kalmar läns kammarorkester.

Vem kunde vara bättre att inviga detta textila år än Agneta Gefors, hemslöjdskonsulent i Kalmar län, som alltid förespråkar handens arbete. Fyra nya utställningar öppnar på bottenvåningen.

Mäktiga maskan med tankar, ord och känslor förmedlade i tusentals maskor – kanske miljontals från virkande och stickande händer i hela Sverige. Frida Peterson har i ett halvår arbetat med vad hon beskriver som bland det finaste hon funnit, förningsduken, som översatts i hennes vävda verk och visas i Bang Bang – jag söker sammanhang! I Svenska – ett stygn i taget uttrycker sju kvinnor boende i Hultsfredskommun tankar och drömmar i både bild och hantverk.

Vi är också stolta att presentera en liten utställning med mycket tankar som är ett samarbete med Region Kalmar län – Om omställning i Kalmar län. En uppmaning att tänka och reflektera. För hur vill vi att framtiden ska se ut?

25/3 kl 18 Årsmöte på konsthallen

Som medlem på konsthallen är du välkommen att delta på årsmötet som avslutar säsong 2019. Dagordning och information om hur du skickar in förslag om ärenden hittar du här.