Virserums Konsthall söker Konsthallschef

Virserums Konsthall söker chef med tillträde i början av 2017

 

Tjänsten är inriktad på den konstnärliga ledningen, övergripande planering och finansiering. Vi söker därför en chef som har erfarenhet från ledning av verksamhet inom kultur och konst, och intresse för kulturpolitik och samhällsfrågor.

 

Chefen har ett totalansvar för konsthallen och representerar den inför styrelse, anslagsgivare, media och branschorganisationer. Förordnandet är på tre år.

 

Virserums Konsthall har funnits sedan 1998.  I centrum för vår verksamhet ligger människors erfarenheter och bilder. Vi arbetar nära vår lokalpublik och vill vara en naturlig del av bygdens liv och utveckling. Viktiga begrepp för oss att arbeta utifrån är klass, kön och geografi. Utställningsytan är 1600 kvadratmeter och vi visar alltid flera utställningar samtidigt. Virserums Konsthall har fått stor uppmärksamhet för sina utställningar, pedagogiska arbete och internationella konferenser. Publik- och medlemsantalet i föreningen är i stadig ökning.

 

Virserums Konsthall är väl etablerad i hemkommunen och i länet, som har 237.000 invånare. Hos de anställda finns ett stort engagemang, vilja och vana att inte bara ta ansvar för den egna arbetsuppgiften utan också för konsthallen som helhet.

 

Konsthallens uppdrag är reglerat i överenskommelse med Kalmar läns landsting. Vi är vår egen huvudman som ideell förening och har 2800 medlemmar, varav ca 20 procent finns i närområdet – i Småland. Styrelsen består av personer från olika samhällsområden.

 

Konsthallen har en budget på cirka 5 miljoner kr med Kalmar läns landsting, Hultsfreds kommun och Kulturrådet, som största anslagsgivare. I ekonomin är det ordning och reda men konsthallen är underfinansierad – de kontinuerliga bidragen är på knappt 50 procent av omsättningen Under de närmaste åren finns även behov av finansiering av investeringar på 2 – 3 miljoner kronor. Det är mer angeläget än någonsin att synas bättre, hitta fler samarbeten och kompletterande extern finansiering.

 

Nu söker vi dig som har lusten och modet att driva konsthallen vidare in i framtiden.

 

För vidare info:

Lennart Beijer, ordförande

Tel 070 – 530 04 214

 

Ansökan med personligt brev, CV och referenser ställs senast 14 oktober till

Lennart Beijer, Virserums Konsthall, Kyrkogatan 34, 570 80.

 

Det går även att sända ansökan på E-post till lennart.beijer@hotmail.se.

 

Det personliga brevet bör innehålla en kort beskrivning av vision, utveckling och arbetssätt för Virserums Konsthall samt tankar om finansiering av detta.

Öppetider:  

tis-sön kl 12-17

Kontakt:  

tel 0495-315 06, info@virserumskonsthall.com

Hitta oss: 

Virserums Konsthall, Kyrkogatan 36, 570 80 Virserum