Pågående utställningar

 Periferi.

Mellan fyra tillfälliga väggar.

 

14/5 – 3/12

Vad innebär det att vara en del av periferin och vem har makten att utse vad som är centrum? Hur kan konsten utforska begreppet och hur möter det Virserum? Periferi, en utställning på Virserums Konsthall om att befinna sig i utkanten.

 

Under det transparent välvda taket på plan 2 har konstnärerna Dan Fröberg, Jan Matsson och Roger von Reybekiel gemensamt utforskat begreppet periferi. I ett tredelat, dynamiskt samtal med såväl Virserums samhälle som Virserums konsthall, och alla dess rumsliga och arkitektoniska egenskaper. Ett möte som vävs in i det långsamt framväxande verket där processen står i fokus. Mellan fyra tillfälliga väggar blir platsspecifik och skulptural – ett installations- och ljudverk i storformat

 

För utställningen har Virserums Konsthall valt att utlysa gestaltningen – ett nytt sätt för konsthallen att driva den konstnärliga urvalsprocessen. Utifrån ansökningarna valdes ett samarbete med konstnärerna Dan Fröberg, Jan Matsson och Roger von Reybekiel som under 2 månader arbetade på plats i Virserum.

 

Bland blommor och stygn

5/2 – 13/8

Allt börjar med ett enda litet färgstänk från tråden för att sedan växa ut från centrum stygn för stygn. Efter mönster som ritats och följts eller där stygnen själva fått bestämma vägen.

 

Från en nationell insamling visas broderi med alster som skapades för flera generationer sedan till det som tillverkades nu under höstens mörker. Det är arbetet från 100-tals händer och tankar som samlas stygn för stygn.

 

Se alla deltagare i utställningen här. blandblommorochstygn_VirserumsKonsthall2017_deltagare

 

 

Visioner Öst – Väst

5/2 – 13/8

Tillsammans med Ghassan Al Saadi som tidigare drev Palestinian Center for Art and Culture Damaskus Syrien har Virserums Konsthall bjudit in konstnärer som han tidigare arbetat med. Under en vecka arbetade de tillsammans på konsthallen och deras verk visas nu i Lilla Salen.

 

med

Anas Salameh

Dia Alhamwi

Imad Rashdan

Inana Barakat

Mahmoud Alsaadi

Mamoun Alshayeb

Mazen Odeh

Murtada Ibrahim

Orwah Hamzat

Rabeaa Ibrahim

Rola Hamza

Sham Droubi

Souzan Yassin

Talal Abou Dan

Yahya Ashmawi

Läs mer om konstnärerna här. Visioner_OstVast_VirserumsKonsthall2017

 

Öppetider:  

tisdag - söndag kl 12 - 17

Kontakt:  

tel 0495-315 06, info@virserumskonsthall.com

Hitta oss: 

Virserums Konsthall, Kyrkogatan 34, 570 80 Virserum