Pågående utställningar

 Periferi.

Mellan fyra tillfälliga väggar.

 

14/5 – 3/12

Vad innebär det att vara en del av periferin och vem har makten att utse vad som är centrum? Hur kan konsten utforska begreppet och hur möter det Virserum? Periferi, en utställning på Virserums Konsthall om att befinna sig i utkanten.

 

Under det transparent välvda taket på plan 2 har konstnärerna Dan Fröberg, Jan Matsson och Roger von Reybekiel gemensamt utforskat begreppet periferi. I ett tredelat, dynamiskt samtal med såväl Virserums samhälle som Virserums konsthall, och alla dess rumsliga och arkitektoniska egenskaper. Ett möte som vävs in i det långsamt framväxande verket där processen står i fokus. Mellan fyra tillfälliga väggar blir platsspecifik och skulptural – ett installations- och ljudverk i storformat

 

För utställningen har Virserums Konsthall valt att utlysa gestaltningen – ett nytt sätt för konsthallen att driva den konstnärliga urvalsprocessen. Utifrån ansökningarna valdes ett samarbete med konstnärerna Dan Fröberg, Jan Matsson och Roger von Reybekiel som under 2 månader arbetade på plats i Virserum.

 

 

Visioner Öst – Väst

5/2 – 31/8

Tillsammans med Ghassan Al Saadi som tidigare drev Palestinian Center for Art and Culture Damaskus Syrien har Virserums Konsthall bjudit in konstnärer som han tidigare arbetat med. Under en vecka arbetade de tillsammans på konsthallen och deras verk visas nu i Lilla Salen.

 

med

Anas Salameh

Dia Alhamwi

Imad Rashdan

Inana Barakat

Mahmoud Alsaadi

Mamoun Alshayeb

Mazen Odeh

Murtada Ibrahim

Orwah Hamzat

Rabeaa Ibrahim

Rola Hamza

Sham Droubi

Souzan Yassin

Talal Abou Dan

Yahya Ashmawi

Läs mer om konstnärerna här. Visioner_OstVast_VirserumsKonsthall2017

 

We move in parallel paths

We move in parallel paths är en grupputställning med nyexaminerade konstnärer från HDK – Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg.

 

Vi har olika ingångar i våra konstnärliga arbeten, men en viktig gemensam nämnare är vår stora materialkunskap och expertis inom våra respektive discipliner.

 

Lera, trä, silver, papper, koppar, textil, digitaltryck, collage, glasyr. Sömmar, täljspår, ytor, fingeravtryck, spår, färg, komposition, interaktion.

 

Vi vill visa på den mångfald av uttryck som uppkommer i en situation av förtrogenhet med materialet. Denna språklighet vill vi göra tillgänglig för fler. Tillsammans skapar vi ett forum där våra individuella ställningstaganden kan korsas med varandra.

 

Med Sofia Bankeström, Amalia Bille, Vicki Cody, Ammeli Engström, Tina Hultsborn, Dominika Kemilä, Wan-Ying Lin, Maja Sundblom och Sofi Svensson.

 

Öppetider:  

tisdag - söndag kl 12 - 17

Kontakt:  

tel 0495-315 06, info@virserumskonsthall.com

Hitta oss: 

Virserums Konsthall, Kyrkogatan 34, 570 80 Virserum