Pågående utställningar

Illustration av Emma Jansson

 

I skogens dunkel

3/2 – 1/12

 

Här bland höga mörka stammar, där grenar ger marken sitt skuggspel, finns en tillflykt. Där härskar ett dovt grönt dunkel, där älgen, vätten och lugnet trivs. Svarta fåglar har landat i det steniga landskapet, uppförstorade malar svävar i luften och figurer skymtar ­ – allt format med handens kunskap. En träig konstutställning fylld av känslan att befinna sig i skogens dunkla rum.

 

Verk av Marie Eklund, Birgitta Godlund, Erik Olof Gärdegård, Inga Hjohlman, Ulf Jansson, Cecilia Levy, Ian Newbery, Carsten Nilsson, Mikael Nilsson, Anastasia Polubotko, Sam Stigsson och Jögge Sundqvist. Illustrationer av Emma Jansson och lampor i glas av Anna-Linda Gabriel.

 

 

Kristian Bengtsson/Kulturhuset Stadsteatern Stockholm 2018

 

 

FAGERHULT

Bilder av Sverige

Kristian Bengtsson och Johan Wirfält

3/2 – 16/6

 

Enligt Lantmäteriet finns det 89 stycken Fagerhult i Sverige, från Skåne i söder till Västerbotten i norr. Vilka bor där? Vad pratar de om? Vad tänker de om framtiden? Vilka är de och vem vill de vara?

 

Fotografen Kristian Bengtsson och journalisten Johan Wirfält har i utställningen och boken speglat ett annat Sverige än det som mediabilden förmedlar – det utanför storstaden. Ett nutida tidsdokument från valåret 2018 i bild och vittnesskildringar med och om människor som lever i just ett Fagerhult.

 

Utställningen är producerad av Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm.

 

Dalripa av Bo Lundwall

 

FRIYTAN presenterar

Bo Lundwall

3/2 – 23/6

 

Det är med en enorm detaljrikedom som Bo Lundwall porträtterar djurens värld. Hans verk tar betraktaren in i deras naturliga miljö såväl utanför husknuten som på savannen.

 

Björkar av Annika Mikkonen

Annika Mikkonen

3/2 – 23/6

 

Annika Mikkonen har med flödig akvarell fångat vinterns nakna björkstammar. Det är naturens gråa och bruna färgtoner som utforskats med lätta penseldrag.

Öppetider:  

tis-sön kl 12-17

Kontakt:  

tel 0495-315 06, info@virserumskonsthall.com

Hitta oss: 

Virserums Konsthall, Kyrkogatan 36, 570 80 Virserum