Vad händer?

Invigning av All Konst i Småland – UNG

28/10 kl 14 Fri entré

Utställningen visar konst producerad av unga smålänningar. Vid invigningen kommer bland annat Ida Gratte från Kalmar och uppträder.

 

Cirkel med tryck på papper och textil på konsthallen

i samarbete med ABF

 

Hösten närmar sig och vi vet hur mörkt det kan bli i Virserum under oktober och november. Därför tycker vi på Konsthallen att det är en bra tid att träffas och göra något kreativt. Därför erbjuder vi nu under hösten i samarbete med ABF en cirkel – tryck på papper och textil.

Tillsammans träffar vi en inspiratör konstnären/designern Lena Håkansson som visar oss en teknik som vi sedan arbetar med under 6 tillfällen med start vecka 43. Kursledare övrig tid är Carolina Jonsson på Virserums Konsthall.

 

Kurser tar plats lördagar 10 – 13.30 på konsthallen.

Kostnad: 350 kr.

Anmälan krävs till: carolina.jonsson@virserumskonsthall.com

 

Föreläsningsserie

Föreläsningsserien kommer att handla om arbetet för att bevara vattenlivet t ex i Virserumsån, men också om fågellivet och växtligheten kring ån. Kulturbygden, särskilt byggnader kring ån och hur ån har utnyttjats under olika tider kommer också att behandlas. Föredragshållare inom dessa ämnen har kontaktats men alla är inte klara än. Vi tar gärna emot förslag och önskemål. Första föreläsningen planeras den 31/10.

 

Höstlov på Virserums Konsthall 30/10 – 2/11

Testa att göra en liten lerskulptur i verkstaden. Leran torkar på 24 timmar – så kommer du tillbaka i veckan finns det också möjlighet att måla din skapelse. Den leriga verkstaden har öppet kl 13 till 15 tisdag till fredag. Välkomna!

Julmarknad

Den 2:a december är det dags för julmarknad på konsthallen. Om du vill vara med under vår julmarknad är det dags att anmäla dig till oss på 0495-31506 eller till tobias.lundgren@virserumskonsthall.com

 

Konsthallens insamling

Just nu pågår en insamling för angelägna investeringar för det spektakulära Pappershuset. Vill du ge en gåva? Läs mer här.

 

 

Öppetider:  

tisdag - söndag kl 12 - 17

Kontakt:  

tel 0495-315 06, info@virserumskonsthall.com

Hitta oss: 

Virserums Konsthall, Kyrkogatan 36, 570 80 Virserum