Vad händer

22/10 Liv och Rörelse

Föreningarna presenterar sina verksamheter i Bolagets lokaler, och där bjuds även på tävlingar och musik.

 

Virserums Konsthall presenterar en ny utställning på Friytan kl 14 – Marilyn Oyarzún Yarzas Så som vattnet, Kärleken, en berättelse om en kärleksrelations olika faser där havet är en central inspirationskälla. Under dagen kommer dansaren Magnus Beckman att, med en egen koreografi, tolka Leymans musik och berätta hur kärleken och vattnet kan påminna om varandra. Sker i utställningen kl 14.15 och 15.15.

 

Mellan kl 12 – 17 kan du testa på att tillsammans med spraykonstnären Jonatan Wiegert låta en vägg växa fram utanför konsthallen. Vad vill du se på väggen? För dig, ung som gammal. Inga förkunskaper krävs, bara viljan att träffas och att skapa – alla är välkomna! Deltagande är utan kostnad. Del av projektet En plats att mötas på som finansieras av Postkodlotteriets Kulturstiftelse.

 

Fri entré på Konsthallen!

Välkomna.

 

Workshops under oktober

För dig, ung som gammal. Inga förkunskaper krävs, bara viljan att träffas och att skapa – alla är välkomna!

Deltagande är utan kostnad. Del av projektet En plats att mötas på som finansieras av Postkodlotteriets Kulturstiftelse.

Föranmälan och frågor till 0495-315 06 eller carolina.jonsson@virserumskonsthall.com. Begränsat antal platser.

 

14 oktober

Tälj en krok

Tälj en krok – för jackan, kökshandduken eller sladden till paddan med hårdslöjdkonsulenten Simon Svennberg. Tillsammans med Hemslöjden Kalmar Län ordnar konsthallen slöjdcafé kl 11-14.

 

21 oktober

Brodera fritt

Under ett par timmar kan du experimentera med material och textila tekniker i ett fritt broderi. Lett av brodösen Ann Hagström vars fantastiska textila verk bland annat var med i konsthallens utställning Bland blommor och stygn. Workshop 21 oktober kl 11-14.

 

28 oktober

Blommor av plåt

Tillverka blommor som alltid står fina i fönstret eller på bordet med konsthantverkaren Carina Ekberg. Tillsammans med Hemslöjden Kalmar Län ordnar konsthallen slöjdcafé kl 11-14.

 

1 november – HÖSTLOV

Måleri

Konsthallen bjuder in till en stor måleriateljé. Ta med något som är viktigt för dig som du vill måla av.

Tillsammans med konstnären Peter Ojstersek och Carolina Jonsson på konsthallen.  Kl 13-17.

 

Målerikurs med Peter Ojstersek

Inom projektet Såga ut och sy ihop Virserums historia blir det även en målerikurs under oktober. Fyra onsdagar mellan kl 15 till 17 finns möjlighet för alla att delta!

Datum: 4/10, 11/10, 18/10, 25/10

 

Föreläsningar om Virserums historia

Inom projektet Såga ut och sy ihop Virserums historia blir det föreläsningar om Virserums historia ett antal onsdagar under hösten. Föreläsningarna är gratis och det kommer att finnas tid för fika och samtal med föreläsarna. Start kl 18, Dackesalen på Bolaget.

 

25 oktober

Från jägare till bonde

Kenneth Alexandersson, arkeolog på Kalmar läns museum. Kenneth kommer att berätta om den äldsta etableringen under jägarstenåldern och de första bönderna.

 

8 november

Järnet och skogen

Johan Åstrand, arkeolog på Kalmar läns museum. Johan kommer att berätta om järnframställning och skogsnäringar under järnålder och medeltid.

 

15 november

Virserum mellan digerdöd och järnväg

Peter Danielsson, antikvarie och fil. lic. i historia på Kalmar läns museum. Peter kommer att berätta om tiden mellan digerdöden och järnvägen.

 

22 november

Smålänningar i krig och fred

Olle Larsson, fil. dr. i historia, kommer att berätta om Småland under stormaktstiden.

 

29 november Dackefejdens Virserum
Alexander Steinvall, historiker, och Maik Rohde, museiutställare, berättar om Dackefejden och den kommande utställningen.

6 december Virserum, industrialiseringen och efter det
Stig-Åke Petersson, lokalhistoriker, berättar om det moderna Virserums framväxt.

 

 

 

Öppetider:  

tisdag - söndag kl 12 - 17

Kontakt:  

tel 0495-315 06, info@virserumskonsthall.com

Hitta oss: 

Virserums Konsthall, Kyrkogatan 34, 570 80 Virserum