Vad händer?

Föreläsningsserie

Virserums Konsthall anordnar under november och december en föreläsningsserie om Virserumsån, vad som finns i och runt om den. Totalt blir det fem föreläsningar som erbjuder olika perspektiv på Virserumsån.

 

Tiden är onsdagar kl 18 på konsthallen med följande schema:

 

14/11 Emåförbundet berättar om vattenvård i Virserumsån.

21/11 Josefin Nilsson, naturfotograf från Vimmerby, föreläser. Josefin är även journalist och biolog. Hon är sedan 2016 invald i den prestigefulla föreningen Naturfotograferna.

28/11 Sötvattenspecialisten, fotografen och filmaren Johan Hammar berättar om sitt multimediaprojekt ”Sötvatten – en värld av liv” och visar bilder. Johan har dokumenterat sötvatten från norr till söder och det liv som finns i och omkring dem. 

5/12 Jan Herrman, pensionerad biolog från Linnéuniversitetet berättar – temat ej klart.

12/12 Hembygdsforskaren och lokalhistorikern Stig-Åke Petterson berättar om kulturbyggnader och anläggningar längs Virserumsån, t ex nickegruvan.

 

Julmarknad 2/12

Den 2:a december är det dags för julmarknad på konsthallen. Om du vill vara med under vår julmarknad är det dags att anmäla dig till oss på 0495-31506 eller till tobias.lundgren @ virserumskonsthall.com

 

Konsthallens insamling

Just nu pågår en insamling för angelägna investeringar för det spektakulära Pappershuset. Vill du ge en gåva? Läs mer här.

 

 

Öppetider:  

tisdag - söndag kl 12 - 17

Kontakt:  

tel 0495-315 06, info@virserumskonsthall.com

Hitta oss: 

Virserums Konsthall, Kyrkogatan 36, 570 80 Virserum