Fototävlingen

Fototävlingens vinnare utsedd

 

I fototävlingen som utlystes av Virserums Konsthall i november förra året har nu vinnaren korats. Temat var bästa bilden tagen i Virserum under 2017. Juryn har valt två bilder som vinnare eftersom den anser att de på ett kontrasterande och spännande sätt berättar om Virserum 2017.

 

Juryns ordförande var Bertil Hertzberg, fotograf och lärare i foto och digital bildbehandling. Han har på Virserums Konsthall bland annat visat utställningarna Älgjakt I och II samt Björk. I juryn satt även Thorbjörn Svahn från fotoklubben i Hultsfred som under många år arbetade med Hultsfreds kommuns fotoalmanacka. Tredje jurymedlemmen var Karolina Stenström, musiker och mottagare av Hultsfreds kommuns kulturstipendium 2017.

 

Vinnare

 

Jesper Andsbjerg
Juryns motivering: Bilden uttrycker gemenskap, värme och samhörighet med den för Virserum så viktiga sjön. Barnen är Virserums framtid och bilden kan tänkas antyda en osäkerhet inför denna men kanske lika mycket barnens ordlösa starka upplevelse av naturen. Färgerna i barnens klädsel och hår samspelar fint med omgivningen.

 

Åskar Lilja
Juryns motivering: Bilden berättar om ett Virserum där flaggan som symbol för Sverige inte längre är värd att utnyttjas på ett aktsamt sätt utan har reducerats till ett bruksföremål på en mögelanfrätt sopcontainer. En mångtydig, både sorgsen och vacker bild, kanske uttryck för en besvikelse kring landsbygdens demontering och att det som förknippas med begreppet Sverige inte finns kvar längre.

 

Andra plats

 

 

Olaf Lindström
Juryns motivering: Den tidiga, ännu dimhöljda sommarmorgonens stillhet bryts i denna bild av kraften och färgerna i rälsbussens färd på banvallen. Den välkomponerade bilden blir en påminnelse om den betydelse järnvägen fick för Virserum och övriga delar av Småland.

 

Tredje plats

 

 

Alexander Steinvall
Juryns motivering: Fotografen har på ett skickligt sätt fångat kvälls- och vintermiljön i Virserum och hur ljuset speglar sig i vattnet. Det är ett vardagsmotiv förvandlat till en målning

Öppetider:  

Stängt - öppnar igen 3/2 2019

Kontakt:  

tel 0495-315 06, info@virserumskonsthall.com

Hitta oss: 

Virserums Konsthall, Kyrkogatan 36, 570 80 Virserum