Fototävling

Vara i Virserum – Vi söker bästa Virserumsbilden

Virserums Konsthall bjuder in att delta i en fototävling!

 

När Konsthallen slog upp sina dörrar för 20 år sedan var det med fotoutställningen Virserum en dröm. Till den hade 10.000 foton samlats in och visades. I utställningen Såga ut och sy ihop Virserums historia firas konsthallens 20 år genom att sätta Virserum i fokus.

 

Motivet är valfritt medan temat är bästa Virserumsbilden. Temat kommer från en fototävling som hölls redan år 1952, då av Virserums fotoklubb, men nu handlar det om 2017. Vi vill se fotografier på människor, händelser och miljöer tagna i Virserum under året!

 

En jury med juryordförande fotografen Bertil Hertzberg kommer att utse en vinnare som belönas med, förutom äran, 1000 kr. Vinnaren visas i utställningen under 2018 på Virserums Konsthall tillsammans med andra inskickade tävlingsbidrag.

 

Varje deltagare får max lämna in 3 bilder. Inlämning senast 17 december. Juryn utser vinnaren i januari.

 

Vem får vara med?

 

Du som är med och tävlar är bosatt i Virserum med omnejd, har vuxit upp eller arbetat här, bor här tillfälligt eller har besökt samhället under året. Enda kravet är att din bild ska vara tagen i Virserum!

 

Teknisk information

 

Bilderna ska vara digitala och helst i bildformatet jpg. De ska om möjligt vara högupplösta och klara en utskrift i A4-storlek. Ställ därför in kameran eller mobilkameran på högsta möjliga upplösning. Bilder som inte klarar de tekniska kraven visas i den storlek som är möjlig.

 

Så lämnar du in bilder

 

Mejla bilden-bilderna till carolina.jonsson@virserumskonsthall.com (max 7 mb) eller mejla med hjälp av www.wetransfer.com eller www.sprend.com. Du kan också sända eller lämna in ett USB-minne med bilderna till Konsthallen. (USB-minnet returneras till dig)

 

Bilderna ska döpas med fotografens förnamn och efternamn samt vad bilden föreställer, t ex anna_johansson_dackestop.jpg

 

Mejlar du in bilderna så ange ”Fototävling 2017″ i ämnesraden och skriv fotografens namn, telefonnummer och e-postadress i mejlet. Detsamma gäller om du delar bilderna via en webbsida. USB-minnen märks med fotografens namn, telefonnummer och eventuell e-postadress. Kuvertet ska vara märkt med ”Fototävling 2017”.

 

Villkor

 

Genom att sända in bilder till tävlingen godkänner du de här villkoren:

 

1, Du får endast skicka in bilder du själv har tagit under 2017 och har upphovsrätt till.

2, Genom att sända in bilder medger du att Virserums Konsthall utan ekonomisk ersättning har möjlighet att visa bilden-bilderna i Konsthallen och på Konsthallens webbsida.

3, Konsthallen har rätt att anpassa bildens storlek till utställningsformat.

 

Frågor

Har du frågor som rör tävlingen eller inlämningen av foton till så hör av dig till Carolina Jonsson på 0495-315 36 eller carolina.jonsson@virserumskonsthall.com.

Öppetider:  

tisdag - söndag kl 12 - 17

Kontakt:  

tel 0495-315 06, info@virserumskonsthall.com

Hitta oss: 

Virserums Konsthall, Kyrkogatan 36, 570 80 Virserum